Welkom bij De Koornmolen
Camping ← Koornmolen
pijl kamperen Overnachten
pijl kamperen Privé sanitair
pijl kamperen Campers
pijl kamperen BOEK HIER
pijl kamperen Tarieven
pijl kamperen Er op uit agenda
pijl kamperen Plattegrond
pijl kamperen Zwembad
pijl kamperen Seizoen&Maandplaats
pijl kamperen Trekkershutten
pijl kamperen Groepstenten
Faciliteiten ←
pijl faciliteiten Receptie
pijl faciliteiten Zwembad- Revalidatie
pijl faciliteiten Bakkerij Koornmolen
pijl faciliteiten Wasserij service
pijl faciliteiten Fietsverhuur
pijl faciliteiten Gourmetpakket
pijl faciliteiten Brasserie 't Graanhuys
pijl faciliteiten Taverne t Middelpunt
pijl faciliteiten BeweegpuntBas
pijl faciliteiten Animatie
Zwembad← Koornmolen
pijl omgeving Info
pijl omgeving Gezondsheidscentrum
pijl omgeving Revalidatie - Therapie
pijl omgeving Aquasport Trainingen
pijl omgeving Openingstijden
pijl omgeving Abonnementsvormen
pijl omgeving Zwemmen
pijl omgeving Contact
pijl omgeving Zweminstituut
Bungalowpark ← Koornmolen
pijl groepen Bungalowtypes
pijl groepen Plattegrond
pijl groepen Omgeving
pijl groepen BOEK HIER
pijl groepen Langverblijf
pijl groepen Linnen & extra`s
pijl groepen Zwembad
Omgeving
D
e Rottemeren is een uniek en veelzijdig recreatiegebied. Het eeuwenoude riviertje de Rotte vormt de ruggengraat van het gebied. In het gebied vind je een jachthaven, restaurantjes, beeldende kunst, outdoor sportmogelijkheden en overal plaatsen om te zonnen, fietsen, wandelen, zwemmen, kanoën en te picknicken. De natuur staat klaar om ontdekt te worden


NATUUR
Recreatiegebied de Rottemeren is zeer rijk aan natuur. Er komen 75 soorten broedvogels voor. Vooral de zangvogels de karekiet en de rietzanger broeden er veel. Om deze vogels ongestoord te laten broeden zijn er speciale rustgebieden. Per jaar worden er ongeveer 220 soorten vogels gesignaleerd in het gebied.

Het Koornmolengat
Natuurreservaat het Koornmolengat wordt bewoond door vele bijzondere vogels. Doordat het gebied niet is ontveend of ontwaterd, ligt het veel hoger dan het omliggende polderland. Het reservaat is één van de weinige plekken in Zuid-Holland waar nog veenmos groeit. Vroeger stonden op deze plek zeven boerderijen (Zevenhuizen) en een molen. Het dorp is verplaatst en deze plek is nu een waardevol natuurgebied. In het Koornmolengat worden in het zomerseizoen ook excursies georganiseerd door Natuur- en Vogelwacht Rotta. Een ervaren gids leidt u dan door het gebied en vertelt alles over de flora en fauna. 

CULTUUR
Bij de Tweemanspolder in Zevenhuizen staat de Molenviergang. De oudste molen dateert uit 1722. Jarenlang heeft deze Molenviergang ervoor gezorgd dat het water in de polder op peil bleef. Nu heeft de Molenviergang een cultuurhistorische waarde.


Rotterdam, World Port World City is een stad die je zelf moet ervaren. Een jonge, dynamische wereldstad met een onstuimig kloppend hart. Een stad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Bij elk bezoek is de toch al imposante skyline weer uitgebreid en word je verrast door een nieuw cultureel of sportief evenement. Dat maakt Rotterdam tot een stad die je steeds opnieuw kunt ontdekken.

Gouda,
Historisch hart in het Groene Hart. Bij gouda denk je al gauw aan kaas, pijpen, stroopwafels en aardewerk. Maar ook aan gebrandschilderde ramen, een sprookjesachtig stadhuis en sfeervolle grachten. Gouda is een gezellige Oudhollandse stad met een nog vrijwel geheel intact stadscentrum. Gouda heeft meer dan 300 monumenten.


DelftDe stad waar Willem van Oranje werd vermoord. Maak een stadswandeling langs de diverse plekken die te maken hebben met de Oranjes. De geschiedenis van het Koninklijk Huis komt weer tot leven. Breng ook een bezoek aan Museum het Prinsenhof, waar Willem van Oranje werd vermoord.

SPORTIEF
In de omgeving zijn verschillende sportieve activiteiten mogelijk, hieronder een selectie van de mogelijkheden:


Wandelen en Fietsen
De Koornmolen ligt in het recreatiegebied de Rottemeren waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Een oversteek met veerpont 't Verlaat is een leuke afwisseling van een fiets- of wandeltocht. De pont vaart van mei tot september tussen Bleiswijk en Zevenhuizen.

Er zijn diverse routes om te ontdekken; een goede suggestie is een fietstocht langs de oevers van de Rotte. De camping ligt ook langs het landelijk fietsroutenetwerk (LF2a).
Heeft u geen eigen fiets tot uw beschikking? Maak dan gebruik van onze fietsverhuur. Bij de receptie kunt u terecht voor informatie.

Zwemmen
Zwembad de Koornmolen biedt mogelijkheden voor recreatief zwemmen, revalidatie, aquatherapie en aquasporten.

Aan de Rotte is zeilschool Zuidplas gevestigd. Hier kunt u een zeilles voor volwassenen en kinderen nemen. Ook is hier botenverhuur van Vliet gevestigd. Hier kunt u een roeiboot, zeilboot, kano of een motorboot huren. Als gast van het recreatiepark kunt u bij botenverhuur van Vliet 10% korting krijgen. Vraag bij de receptie naar de speciale kortingsbon.
Een waar paradijs voor iedere surfer is de Zevenhuizerplas. Hier is het ook mogelijk materialen te huren en te kopen.
Bij Dutch Water Dreams in Zoetermeer worden de wildste watersportdromen werkelijkheid dankzij een Olympische wildwaterbaan en het Wavehouse. Het is mogelijk om te raften, Tuben, Hydrospeeden, Bodyboarden en Flowboarden.

Vissen
Tegenover de ingang van onze camping heeft u een heerlijk stekje aan de Hennipsloot. Daarnaast is er natuurlijk ook voldoende vis te vinden in de Rottemeren.

Let op: om te mogen vissen heeft u geldige visvergunning nodig.

Schaatsen en skiën
Wanneer het in de winter eens lekker vriest, staat het Rottemerengebied bekend om zijn Molentocht.
Geen schaatsweer? Dan kunt u naar de kunstijsbaan Silverdome in Zoetermeer.
Bij Snowworld in Zoetermeer kunt u een heerlijk dagje sneeuwplezier beleven op de indoor skibaan.
Aan de oever van de Rotte, in Bergschenhoek bevindt zich Outdoor Ski en Fun. Op deze kunstbaan kan het hele jaar door geskied worden.

Buitensportcentrum
Outdoor Valley in Bergschenhoek heeft een 7 km lange mountainbikeparcours met zijn hoogste punt van 40 meter, het grootste survivalpark van Nederland met 70 hindernissen en een 34 meter hoge klimrots die zowel van binnen als van buiten te beklimmen is.

Golfen
Golfbaan de Rottebergen in Bergschenhoek heeft een 18 holes golfbaan. De holes zijn zeer afwisselend doordat de baan op een heuvelrug ligt en bieden golfers van elk niveau een bijzondere uitdaging.

Golfbaan Hitland in Nieuwerkerk a/d IJssel is een toegankelijke golfbaan (18 holes) met fraaie ligging en aantrekkelijke tarieven.

ATTRACTIES IN DE OMGEVING

In de omgeving van de Koornmolen zijn vele attracties, hieronder een selectie van de mogelijkheden:

Attractieparken

Diergaarde Blijdorp, Rotterdam
Duinrell, Wassenaar
Madurodam, Den Haag
Sealife, Den Haag
Miniworld, Rotterdam
Drievliet, Den-Haag
Monkey Town, Gouda
Bungelland, Rotterdam

 

Musea
Museon, Den Haag
Havenmuseum Rotterdam
Maritiem museum Rotterdam
Wereldmuseum Rotterdam
Euromast, Rotterdam

 

Zon, zee en strandplezier
Heerlijk relaxen aan het strand, zandkastelen bouwen met de kinderen of lekker uitwaaien tijdens een ontspannende strandwandeling. Lekker eten aan de boulevard of in één van de strandtentjes? Scheveningen ligt op ca 30 km. In een half uur kunt u al op het strand zijn.

Maar ook dichterbij op 5 km afstand van de Koornmolen kunt u van een lekker stranddagje genieten. Pak de fiets naar het strand van Nesselande. Het strand van Nesselande ligt aan de Zevenhuizerplas. Er is een boulevard met een klein winkelcentrum en u kunt er eten in één van de eettentjes.

 

Overig
Holland Casino in Rotterdam of Den-haag (Scheveningen), een mooie gelegenheid om uit te gaan

Gelegen in het Rottemerengebied. Het meest unieke wellness resort van Nederland Elysium in Bleiswijk. Elysium staat garant voor een compleet gevoel van welzijn. Want daar draait het om: Pure Ontspanning!

Het Afas circustheater in Den-Haag (Scheveningen) is vooral beroemd om de indrukwekkende musicals van Joop van den Ende Theaterproducties

Uitgaanstips Groene Hart