Welkom bij De Koornmolen
Camping ← Koornmolen
pijl kamperen Overnachten
pijl kamperen Privé sanitair
pijl kamperen Campers
pijl kamperen BOEK HIER
pijl kamperen Tarieven
pijl kamperen Er op uit agenda
pijl kamperen Plattegrond
pijl kamperen Zwembad
pijl kamperen Seizoen&Maandplaats
pijl kamperen Trekkershutten
pijl kamperen Groepstenten
Faciliteiten ←
pijl faciliteiten Receptie
pijl faciliteiten Zwembad- Revalidatie
pijl faciliteiten Bakkerij Koornmolen
pijl faciliteiten Wasserij service
pijl faciliteiten Fietsverhuur
pijl faciliteiten Gourmetpakket
pijl faciliteiten Brasserie 't Graanhuys
pijl faciliteiten Taverne t Middelpunt
pijl faciliteiten BeweegpuntBas
pijl faciliteiten Animatie
Zwembad← Koornmolen
pijl omgeving Info
pijl omgeving Gezondsheidscentrum
pijl omgeving Revalidatie - Therapie
pijl omgeving Aquasport Trainingen
pijl omgeving Openingstijden
pijl omgeving Abonnementsvormen
pijl omgeving Zwemmen
pijl omgeving Contact
pijl omgeving Zweminstituut
Bungalowpark ← Koornmolen
pijl groepen Bungalowtypes
pijl groepen Plattegrond
pijl groepen Omgeving
pijl groepen BOEK HIER
pijl groepen Langverblijf
pijl groepen Linnen & extra`s
pijl groepen Zwembad
Revalidatie-Revalidatiecentrum-Aquatherapie Zuid Holland

 

Aquatherapie-trainingen:

 


Aqua- Herstelrevalidatie 

Tijdens deze training van 45 minuten gebruiken wij het hele zwembad en passen wij de fitness en sportbewegingen aan op de bewegingen die je maakte tijdens het sporten voor je blessure of operatie, zodat je op termijn weer goed voorbereid bent op je dagelijkse sporten. Het laatste kwartier is bedoeld voor ontspanning en uitzwemmen. Voor deelname aan deze training verwachten wij wel dat je arts of fysio geen bezwaren heeft! 
Ma 11.30-12.30u  Do 11.30-12.30u

Aqua- Medisch 

Tijdens deze training van 45 minuten werken we aan het onderhouden van een stabiele basis van het lichaam. Met fitness en sportbewegingen in het middendiep letten we extra op houding en uitvoering op soepelheid, het laatste kwartier is voor ontspanning en uitzwemmen. Voor deelname aan deze training verwachten wij wel dat uw arts of fysio geen bezwaren heeft!
Di 9.30-10.30u  Di 10.30-11.30u
 

Aqua – Reuma ( op afspraak )
Tijdens deze training van 45 minuten werken we aan het onderhouden van een stabiele basis van het lichaam. Door beperkte zwaartekracht en minder druk op je gewrichten masseert het water je tijdens fitness en sportbewegingen in het middendiep en met een wetbelt om jog of loop je ontspannen door het water, het laatste kwartier is voor ontspanning en uitzwemmen.
Do 12.30-13.30u

 

Aqua – Revalidatie
In dit uur werken wij op afspraak en ontvangen of trainen wij revalidatie klanten die nog niet in een groep kunnen meedraaien. Voor meer informatie of een persoonlijk advies bel 0180- 631654 of mail mart@koornmolen.nl  en we nemen contact met je op ( Zie gezondheidscentrum)

 

Leven en bewegen met een beperking voor kortere of langere duur

Tijdens je dagelijkse leven ben je actief en sta je er niet bij stil welke bewegingen je eigenlijk automatisch maakt! Maar we kennen het allemaal, opeens een beweging waarbij er een korte pijnscheut voorbij schiet en vaak loopt het met een sisser af! Soms gaat het toch even mis.

 
Na een diagnose volgt een plan van aanpak en behandeling! Afhankelijk wat er aan de hand is, staat er een gemiddelde tijd voor hoeveel weken of maanden een blessure of revalidatieperiode na een ongeluk duurt. Soms is rust houden een onderdeel, in beweging blijven is vaak het advies! Hier start onze insteek. Onze ervaring is dat bewegen in het water een uitstekende manier is van verder herstellen en je lichaam laten wennen aan beweging met zo min mogelijk druk op je gewrichten of behandelde deel! Je maakt kleinere rotatie`s dan normaal.

De zwaartekracht heeft een minder impact in het water dan daar buiten en de neerwaartse druk remt de beweging af en de opwaartse druk begeleid de beweging en wordt dus lichter. In het water weeg je een heel stuk minder en je lichaam verdeelt het leveren van kracht over meerdere spiergroepen. Het water masseert ondertussen het hele lichaam en je kunt je vrijer bewegen. Tijdens onze speciale trainingen zoals Aqua-Herstel, Aqua- Medisch en Aqua- Reuma besteden wij veel aandacht aan hoe je de beweging kunt maken, vanuit een anatomische houding en met een juiste ademhaling. De toegeschreven tijd die een bepaalde blessure of revalidatieperiode omhelsd kan hierdoor een stuk korter worden!

Ook als je al wat langer loopt met een bepaalde blessure of beperking heeft het zeker zin om te gaan bewegen in het water, er valt vaak procentueel winst te behalen en zo je kwaliteit van leven te verbeteren! Rust roest en onderhoud is van belang! Ook voor patiënten met een zwaardere beperking zijn er mogelijkheden om te bewegen in het·water, met ondersteunende materialen, stoellift aanwezig en altijd vanuit de gedachte wat kan ik wel!
Tevens is ook ontspanning een onderdeel van onze sessie`s

Wat is bewegen bij ons in het water? Bij ons maakt je tijdens een Aqua-training, fitness en sportbewegingen die gericht zijn op alle spiergroepen en rekening houden met je evt. beperking, zodat dat je weer sterker wordt en de voordelen in je dagelijkse leven terug ziet! Nieuwsgierig geworden naar onze insteek? Informeer je bij onze receptie of mail ons op zwembad@koornmolen.nl en we gaan met je aan de slag!

Met vriendelijke groet,
Astrid en Mart


Welkom!